miércoles, 24 de octubre de 2012

Pau Baqués, republicà i rabassaire


Josep Mata exposa en aquest llibre la trajectòria de l'històric líder pagès de Sant Pau d'Ordal Pau Baqués. Les vivències del protagonista conformen aquest treball, tot un estudi biogràfic sobre la trajectòria d'aquest rabassaire penedesenc que va encapçalar les reivindicacions agràries i va viure exiliat a partir del 1939.
Pau Baqués, republicà i rabassaire és un estudi biogràfic que acosta la figura del dirigent pagès penedesencPau Baqués (Subirats 1894-Montpeller 1990), destacat pel seu lideratge en conflictes agraris abans de la Guerra Civil i pel seu compromís amb els rabassaires i la República, fet que el va empényer a l'exili al 1939.
L'obra de Josep Mata tracta, doncs, de les diferents fases biogràfiques de Baqués: les seves vivències com a líder rabassaire, incloent-hi el seu pas per òrgans de govern de la Unió de Rabassaires, així com la seva etapa com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona durant la Guerra Civil i les seves activitats per mantenir encesa la flama republicana durant l'exili.
Ver:

No hay comentarios:

Publicar un comentario